12 Mayıs 2012 Cumartesi

ŞAMPİYON GALATASARAY

Süper Final'in son haftasında Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sahasında oynadığı tarihi derbide istediği beraberliği aldı. Sarı-kırmızılılar 0-0'lık beraberlikle 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve ezeli rakibi Fenerbahçe ile şampiyonluk sayılarını eşitledi.


Spor Toto Süper Final'in son haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray şampiyonluk için karşı karşıya geldi.

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'yi galibiyet, Galatasaray'ı ise beraberlik şampiyon yapacaktı. Tüm Türkiye'nin nefesi kesen derbide gol sesi çıkmadı ve Galatasaray 0-0'lık eşitlikle 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Fenerbahçe maç boyunca topu daha fazla ayağında tutup atak geliştirmeye çalışmasına rağmen aradığı golü bulamadı. Kalesini iyi savunan ve risk almayan Galatasaray ise Saracoğlu'nda istediğini aldı. Ligin normal sezonunu lider olarak tamamlayan Galatasaray, Süper Final'de de zirveyi bırakmayınca mutlu sona ulaşmayı başardı.

Galatasaray 2011-2012 sezonunu 48 puanla, 47 puanlı ezeli rakibi Fenerbahçe'nin önünde tamamlayarak Fatih Terim yönetiminde ipi göğüsledi ve 18. şampiyonluğuna ulaştı. Böylece Feenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk sayıları eşitlenmiş oldu.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Orhan Şam (Dk. 88 Mehmet Topuz), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Dia, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Stoch, Cristian (Dk. 75 Alex), Semih Şentürk (Dk. 75 Bienvenu)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo, Riera, Necati Ateş (Dk. 63 Aydın), Elmander (Dk. 27 Baros) (Dk. 83 Gökhan Zan)
Kırmızı kartlar: Dk. 65 Dia (Fenerbahçe), Dk. 80 Ujfalusi (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 69 Yobo, Dk. 71 Selçuk Şahin, Dk. 76 Emre Belözoğlu, Dk. 82 Volkan Demirel, Dk. 87 Ziegler (Fenerbahçe), Dk. 69 Melo, Dk. 70 Emre Çolak, Dk. 82 Baros (Galatasaray)

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More