28 Mart 2012 Çarşamba

Play-Off'tan Sonra Play-Out da Geliyor

Milliyet Gazetesi'nin deneyimli kalemlerinden Sina Koloğlu bugün kaleme aldığı yazısında play-off sisteminin önümüzdeki sezon da devam edeceğini iddia etti.

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun ilk etabının tamamlanmasına artık sayılı haftalar kaldı. Spor Toto Süper Final'de mücadele etmeyi garantileyen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un dışında Avrupa Ligi'ne katılmak için oynanacak olan play-off çekişmesi de büyük önem taşıyor.

Uygulanmaya başladığı günden bu yana büyük tartışmaları beraberinde getiren ve gerek statüsü gerekse yoğun maç trafiğinden dolayı hemen hemen her kulübün tepkisini çeken play-off sistemi için flaş bir iddia gündeme geldi. Yayıncı kuruluş Lig TV'nin yoğun baskısından dolayı bu sezon uygulmaya alındığı iddia edilen play-off sisteminin önümüzdeki sezon da geliştirilerek uygulanmaya devam edileceği belirtildi.

Milliyet Gazetesi'nin deneyimli kalemlerinden Sina Koloğlu bugünkü yazısında, play-off'un adının 'Süper Final' olarak değiştirilmesinin bu sistemin seneye de devam edeceğinin en büyük göstergesi olduğunu iddia etti. Yayıncı kuruluş Lig TV'nin play-off sisteminin uygulanmasını istediğini dile getiren Koloğlu, ayrıca TFF'nin de play-off uygulamasında bazı değişiklikler ve geliştirmeler de yapacağını belirtti.

İŞTE KOLOĞLU'NUN YAZISINDAN İLGİLİ KISIM:
Play off'un adı değişti 'Süper Final' oldu. Bu, seneye de aynı sistem devam edeceğinin sinyali olarak algılanabilir. Lig TV'den aldığım izlenim, play off sisteminin yeni açılımlarla devam edeceği. “En çekişmeli yıl oldu" yorumunu yapıyorlar. Sadece ilk dörde kalan takımların değil, 'Süper Final  Avrupa Ligi' adıyla bir nevi  gaza getirilmiş diğer 5-8 takımlı grubun da iddialı maçlar oynayacağı görüşünde Lig TV. Birinci bitiren takım, 'Süper Final Şampiyonluk Grubu' dördüncüsüyle UEFA Avrupa Ligi'nde 'iki ön eleme oynama' hakkını kazanacak olmasının, maçların heyecanlı geçmesini sağlayacağı görüşündeler. Seneye bir de küme düşmenin belirleneceği 'play out' maçlarından söz ediliyor. Yani lig, yine mayıs ayında seneye şampiyonun yanı sıra küme düşecek takımın da belirleneceği bir maratona  daha sahne olacak.  Lig TV yetkilileri şöyle bir örnek veriyor, “Geçen pazar gündüz oynanan maçları aynı anda verdik. Olağanüstü bir trafik oldu. Geçmiş yıllara baktığımızda izleyicinin bu yıl maçlara ilgisi çok daha fazla..."

Kaynak:Sporx

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More