10 Ocak 2012 Salı

Biz Böyle Hoca Görmedik

Samsunspor'u 2-0 geriden gelerek yenen Galatasaray'da maç sonu futbolcular “Böyle hırslı bir hoca ile daha önce hiç çalışmadık. İyi ki G.Saray’dayız ve Fatih Terim ile çalışıyoruz” derken, Cimbom yönetimi de İmparator’u göklere çıkardı.

Galatasaray’da Samsun maçı sonrası Fatih Terim’e herkesin sorduğu soru aynıydı: “Soyunma odasında oyuncularınıza ne söylediniz ?” Yanıt olarak “Uyarıdan da ileride, koyu bir şey yaptım” diyen teknik adamın, herkesin beklediğinin aksine takıma fırça atmadığı, aksine onlara hırsını yansıtıp moral ve özgüven aşıladığı ortaya çıktı.

Terim’in, 2000’de UEFA Kupası’nı kazandıran yıllarda hafızalardan silinmeyen motivasyonlarından birini yıllar sonra takımına uyguladığı kaydedildi. Terim ile ilk kez çalışan Baros, Elmander, Ujfalusi ve Melo gibi yıldızların da çok etkilendiği ve hayran kaldıkları, maçtan sonra “Böyle hırslı bir hoca ile daha önce hiç çalışmadık. İyi ki G.Saray’dayız ve Fatih Terim’le çalışıyoruz” dedikleri öğrenildi.

‘YÜRÜYÜN ASLANLARIM’
Fatih Terim soyunma odasında geri dönüşü sağlayan konuşmasında, “2-0 yenik duruma düşmeniz hiç önemli değil. Biz G.Saray’ız, zorlukların takımıyız. 7 maçı üst üste kazandık. 8.’yi, 9.’yu da kazanırız. Sahaya çıkın ve kaybetmekten hiç korkmadan, aslanlar gibi oynayın. Kaybederseniz de sorumluluk bana ait. Arkanızda ben varım. Yürüyün aslanlarım benim” diyerek, maçı çeviren hamleyi yaptı. 

İşte Terim’in bu tarihi konuşmasının ardından 2-0 yenik durumdan 4-2 öne geçmeyi başaran Cimbom, unutulmayacak bir galibiyete imza attı. Maç sonu takımla Samsun deplasmanına gelen 2. başkan Ali Dürüst ile yöneticiler Abdürrahim Albayrak, Celal Gürcan ve Ali Gürsoy da Fatih Terim için övgü dolu sözler sarfetti. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More