10 Temmuz 2012 Salı

Melo Juventus'a Rest Çekti

Torino ekibinin direnci Sambacı'yı canından bezdirdi. Kendi ücretini düşüren Brezilyalı, Juventus yöneticilerine, "Bu dünyada ya G.Saray'da oynarım ya da Juventus'ta. Başka kulübe gitmem" diyerek bonservisini 8 milyon Euro'ya indirtti.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; G.Saray'da transferin kilit ismi Felipe Melo için son hamle de yapılarak beklemeye geçildi.


Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılılarda kiralık olarak forma giyen ve yıllık 3.3 milyon Euro artı maç başına 30 bin Euro kazanan 29 yaşındaki oyuncu için ayrıca kiralık bedeli de ödenmişti.
Juventus ile yapılan görüşmelerde Torino ekibi bonservis bedelinde 8 milyon Euro'ya kadar inerken G.Saray ise 6 milyon Euro teklif etti. Ancak bu transferin bir diğer boyutu ise Sambacı'nın aldığı yüksek ücret... Takımdaki dengeyi korumak adına indirim isteyen sarı-kırmızılılar, Melo'yu ikna ederek yıllık 3 milyon Euro garanti para ve maç başına da 23 bin Euro'ya oyuncuyu razı etti.
TERİM SAHİP ÇIKTI!
Juventus ile görüşmeleri yürüten idari koordinatör Şükrü Hanedar, İtalya'ya giderek son noktayı koymak için çabalarken Melo'nun Juventus'a sözleri ise İtalyan ekibinin indirime gitmesindeki en büyük neden oldu.
Hakkında takas dedikoduları bulunan Brezilyalı, Napoli ve Parma'da oynamak istemediğinin altını çizip, "Bu dünyada ya G.Saray'da oynarım ya da Juventus'ta. Başka kulübe gitmem" diyerek son noktayı koydu. Geçtiğimiz sezonu şampiyon kapatan Juve'de ise Melo'nun kadroda düşünülmemesi yüzünden indirime giderken iki tarafın da 7 milyon Euro'luk bonservis bedelinde anlaşarak bu belirsizliği sona erdirmesi bekleniyor.
Geçtiğimiz sezon 36 maçta forma giyip 12 gol bulan Sambacı, takımına şampiyonluk yolunda büyük fayda sağlarken Albert Riera ile olan kavgası, gözden düşmesine neden olmuştu. Kavganın ardından teknik direktör Fatih Terim'in kendisine sahip çıktığını ve destek verdiğini her konuşmasında yineleyen Sambacı'nın kulübüne de ısrarla G.Saray'a gitmek istediğini belirtmesi bu transferde belirleyici oldu.

Kaynak: Sporx

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More