11 Temmuz 2012 Çarşamba

Hamit Altıntop Borsaya Bildirildi

Sarı-Kırmızılı kulüpten kamuoyunu aydınlatma platformuna gönderilen yazıda, "Profesyonel futbolcu Hamit Altıntop'un transferi için kulübü Real Madrid FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır.


Hamit ile anlaşan Sarı-Kırmızılı kulüp, milli oyuncunun bonservisi için Real Madrid ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.



Milliyet'in haberine göre; Hamit Altıntop dün Münih'te sarı-kırmızılılar ile masaya otururken milli oyuncunun menajeri Reza Fezali de İstanbul'da Fenerbahçeli yöneticilerle bir araya geldi.
Fenerbahçeli yöneticiler Fezali'ye Hamit için yıllık 2.8 milyon euro, maç başı 15 bin euro ve Şampiyonlar Ligi bonusu önerdiler. Burak Yılmaz'ı Ruslar'a kaptıran Galatasaray ise ezeli rakiplerinin bu teklifi karşısında adeta gözünü kararttı. Kesenin ağzını açan sarı-kırmızılılar yıldız oyuncuya yıllık 3.2 milyon euro, maçbaşı 25 bin euro ve Şampiyonlar Ligi bonusu önerisi yaptı. Bunun üzerine Halit Altıntop, Cim-Bom'un teklifine olumlu yanıt verdi.
Yönetici Abdurrahim Albayrak ve yardımcı antrenör Ümit Davala Münih'te bir araya geldikleri Hamit Altıntop ile 4 yılllık anlaşma sağladılar. Hamit operasyonunu İstanbul'dan yöneten 2. Başkan Ali Dürüst ise telefonda görüştüğü Teknik Direktör Fatih Terim'in de onayını alarak operasyonun tamamlanmasını sağladı ve milli oyuncu ile hemen protokol yapıldı. Terim'in yakın dostu Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun da devreye girmesiyle Real Madrid'in bonservis için indirime giderek 2 milyon euroya düştüğü belirtildi.

Müthiş kariyer
Hamit Altıntop, Türk futbolunun en kariyerli oyuncuları arasında yer alıyor. 8 Aralık 1982'de Gelsenkirchen'de doğan Hamit, 2000 yılında Wattenscheid'de profesyonel olurken, oynadığı 75 maçta, 12 gol attı. 2003 yılında 2.5 milyon euro karşılığında Schalke'ye geçen milli futbolcu, 2007'ye kadar mavi-beyazlı formayı giydi, 113 karşılaşmada rakip fileleri 8 kez havalandırdı. 2007'de bedelsiz olarak Alman devi Bayern Münih'e geçen Hamit, 63 maçta, 7 gol atmayı başardı.
Tecrübeli futbolcu 2011'de R.Madrid'e imza atarak kariyerinin zirvesine çıktı, ancak sezon başında yaşadığı uzun süreli sakatlık yüzünden yalnızca 12 maçta şans buldu ve 1 gol kaydetti. Altıntop'un, A Milli Takım formasıyla EURO 2012 elemelerinde Kazakistan'a attığı müthiş gol, FIFA tarafından yılın golü seçildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More