6 Ocak 2012 Cuma

Transfer Gelişmelerinde Son Durum



Shaqiri Türkiye’ye sıcak bakıyor. Amrabat'a Cim Bom’dan yeni teklif. Yiğit İncedemir'le görüşmeler resmen başladı. Belediye Doka'yı satmak istemiyor. Aslan Gilletle teması kesmiyor.



Shaqiri Türkiye’ye sıcak bakıyor
İsviçre’nin Basel takımında forma giyen 20 yaşındaki Xherdan Shaqiri, Fatih Terim’in beğendiği isimlerin başında geliyor. Bonservisi 10 milyon Euro civarında. Bayern Münih de, onunla ilgileniyor. Başka kulüplerin listesinde de Shaqiri’nin isminin geçtiği konuşuluyor. İsviçre’deki FIFA menaceri Yüksel Demir, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Kendisiyle Galatasaray ve Türk futbolu hakkında çok sohbet ettik. Ülkemize her açıdan çok sıcak bakıyor. Sadece Galatasaray olsaydı, transfer kolay olurdu. Ama onun piyasası şu an oldukça yüksek. Ancak her şey olabilir” diye konuştu.
Amrabat'a Cim Bom’dan yeni teklif
Kayserispor’un A2 Takımı’na gönderdiği ve tavır aldığı oyuncusu Nordin Amrabat için Galatasaray’ın bir kez daha bu ekibin kapısını çalmaya hazırlandığı öğrenildi. Aslan’ın 5 milyon Euro artı oyuncunun bir sonraki transferinden Kayseri’ye pay teklif edeceği ifade edildi. Tabii ki Kayserispor’un, Galatasaray’a gitmek istediğini söylemesine rağmen satmayacağını belirttiği 24 yaşındaki Faslı oyuncu için nasıl bir karar alacağı merak konusu. Ayrıca bu sezon bir türlü bekleneni veremeyen Bursaspor’un da Amrabat’ı kiralamak istediği gelen haberler arasında.
Yiğit İncedemir'le görüşmeler resmen başladı
Ara transfer döneminde kadrosuna kaliteli yerli oyuncuları da katmayı düşünen Galatasaray’ın, Manisaspor’un kilit isimlerinden Yiğit Gökoğlan konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Kulübüyle sözleşmesi 2013 yılında sona erecek olan Yiğit için Manisa ile temasa geçildiği ve görüşmelerin tüm hızıyla devam ettiği bildirildi. Genç futbolcu için Sarı-Kırmızılılar’ın, 2 milyon Euro’yu gözden çıkardığı belirtildi. Manisa’dan gelecek yanıtın beklendiği, bu rakamın kabul edilmemesi halinde yeni bir teklifle Ege temsilcisinin kapısının, bir kez daha çalınacağı bildirildi.
Belediye Doka'yı satmak istemiyor
Transfer sezonunun başlamasıyla birlikte Galatasaray için adı geçen isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin formasını giyen Brezilyalı Doka. Oyuncunun Sarı-Kırmızılı ekibe sıcak baktığı iddia edildi. Ancak Belediye’nin Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, “Doka bizim en güvendiğimiz oyuncularımızdan biri. Kapasitesi oldukça yüksek ve böyle bir oyuncunun transfer söylentilerine adının karışması oldukça normal. Ancak şu ana kadar bize ulaşan bir teklif yok. Zaten teklif gelse de biz bunu kabul etmeyeceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Aslan Gilletle teması kesmiyor
Galatasaray’da gündemden düşmeyen isimlerin başında gelen Guillaume Gillet, Fatih Terim’in beğendiği oyuncular arasında. Daha önce de gündeme gelmişti ve Aslan’ın bu transfer defterini kapatmaya niyetinin olmadığı iddia ediliyor. 27 yaşındaki Belçikalı oyuncu, bu sezon formunun zirvesinde. Orta sahada mücadele etmesine rağmen hücum özellikleriyle gol yollarında çok etkili. Ligde 17 karşılaşmada oynadı ve rakip filelere 10 gol attı. Takımının Belçika’da lider olmasında büyük pay sahibi. Galatasaray’da bu sebepten imkanların zorlanacağı isimlerden biri olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More