20 Ocak 2012 Cuma

Galatasaray'ın Gündemindeki İsimler

Galatasaray'da ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte yaşanan hareketlilik, teknik direktör Fatih Terim'in açıklamalarıyla birlikte tavan yapmış durumda. Sarı-kırmızılı yönetime Shaqiri, Gillet ve Suarez'in ismini verdiğini söyleyen başarılı teknik adam, "Artık biz sadece ihtiyaç bölgesini söyleyeceğiz. Yönetim kimi uygun görürse oynatmaya çalışırız" açıklamasını yaparak başka isimler için de açık kapı bırakmayı ihmal etmedi.



Sizler için Galatasaray'ın alternatifleriyle beraber transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen futbolcuları ve son durumlarını değerlendirdik.


1-XHERDAN SHAQIRI: Transfer dönemi boyunca en çok konuşulan isim olan ve Terim'in de ısrarla takımda görmek istediğini belirttiği Shaqiri henüz 20 yaşında. İki kanatta da oynayabilen Baselli oyuncu, tekniği ve hızıyla dikkat çekiyor. Bu sezon oynadığı 23 maçta 4 gol ve 4 asisti bulunan genç İsviçreli'nin bonservis bedeli ise 15 Milyon Euro olarak gösteriliyor. İsviçre Milli Takımı'nda da oynayan oyuncu ile Galatasaray dışında Manchester United, Arsenal, Porto, Lille ve Dinamo Kiev'in ilgilendiği biliniyor.

2-MATIAS SUAREZ: Anderlecht forması giyen golcü oyuncu Fatih Terim'in işaret ettiği bir başka futbolcu. 23 yaşındaki oyuncu forvet ve kanatlarda görev alabiliyor. Takımının verdiği şampiyonluk yarışında gösterdiği başarılı performasla büyük payı olan Arjantinli, bu sezon 7 gol ve 7 asistle oynuyor. Galatasaray'ın dışında Arsenal'in de radarında bulunan Suarez için belirlenen bonservis bedeli ise 10 Milyon Euro olarak değerlendiriliyor

3-GUILLAUME GILLET: 27 yaşındaki oyuncu, transfer listesindeki bir diğer Anderlechtli. Bu sezon oynadığı 25 maçta attığı 15 gol ve yaptığı 4 asistle yıldızlaşan Gillet, orta sahanın sağında görev alıyor. Ligde attığı 10 gol ile 7 golü bulunan Suarez'in önünde takımının en golcü oyuncusu olan başarılı oyuncu için tahmini bonservis bedeli ise 8 Milyon Euro.

4-RONALDINHO: Bir dönem gösterdiği performansla dünya futboluna damga vurmayı başaran Ronaldinho, ülkesi Brezilya'nın ünlü kulübü Flamengo'da forma giyiyor. Flamengo'ya geçtiğimiz sezon Milan'dan transfer olan 31 yaşındaki oyuncu, Brezilya Ligi'nde oynadığı 31 maçta 14 gol ve 7 asist istatistiği yakalayarak dikkatleri üzerine çekti. Yönetimin Fatih Terim'e önerdiği isimlerin başında gelen oyuncuya 7 milyon bonservis bedeli biçiliyor.

5-HATEM BEN ARFA: Fransa futbolunun son dönemde yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olarak gösterilen Hatem Ben Arfa, yaşadığı sakatlıklar yüzünden bir türlü beklenen çıkışı yapamadı. Geçtiğimiz sezon başında Marsilya'dan Newcastle United'a transfer olan 24 yaşındaki genç oyuncunun bonservis bedelinin 7 Milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor. Hücumun her bölgesine oynayabilen Ben Arfa, Premier Lig'de bu sezon 13 maçta (7'sinde sonradan oyuna girdi) forma giyip, 2 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

6-YAKUBU: Ada basınında adı Galatasaray ile ciddi şekilde anılan Yakubu, Blackburn Rovers'ın başarısı için ter döküyor. 29 yaşındaki oyuncu Premier Lig'de son sırada yer alan Blackburn'ün en etkili oyuncusu olarak dikkat çekerken; onu almak isteyen takımın 6.5 Milyon Pound'u gözden çıkarması gerektiği belirtiliyor.. Bu sezon Blackburn Rovers formasıyla çıktığı 15 maçta 12 kez fileleri havalandıran Yakubu, takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

7-DIRK KUYT: Yıllardır Liverpool formasıyla başarılı bir performans gösteren Dirk Kuyt, teknik direktör Kenny Dalglish'in takımın başına gelmesiyle gözden düşmüş görünüyor. Bu sezon 22 maçta forma giyen ve 1 gol, 2 asistle başarılı bir görüntü çizemeyen Hollandalı'nın ismi Galatasaray ile ciddi şekilde anılıyor. 31 yaşındaki oyuncu hırsı ve mücadeleci yapısıyla Fatih Terim'in sistemine uygun bir isim olarak gürülürken, bonservis bedeli ise 8 Milyon Euro olarak gösteriliyor.

8-CARLTON COLE: Bir dönem adı Beşiktaş ile de anılan Carlton Cole, 28 yaşında ve 1,92 boyunda. İngiltere'nin ikinci ligi Championship'te West Ham forması giyen golcü oyuncu, son vuruşlardaki ve hava toplarındaki başarısı ile dikkat çekiyor. Bu sezon oynadığı 22 maçta 8 gol, 4 asisti bulunan İngiliz oyuncunun bonservis bedeli 6 Milyon Euro.

9-SEBASTIAN LETO: Yunan basını zaman zamna Leto - Galatasaray eksenli haberleri servis ediyor. 2009 yılında Liverpool'dan Panathinaikos'a tranfer olan 25 yaşındaki oyuncu, bu sezon Yunan Ligi'nde harikalar yarattı ve 12 maçta 14 gol, 7 asist üretti. Pana'da sol açık mevkiinde forma giyen Arjantinli, her iki kanatta ve forvette oynayabiliyor. Son dönemde gösterdiği performansla Arjantin Milli Takımı'na da göz kırpan başarılı oyuncunun bonservis bedeli 8 Milyon Euro.

10-ANDREI ARSHAVIN: Sezon başında ciddi şekilde Galatasaray'ın gündemine gelen Arshavin, Arsenal'de transfer listesinde bulunuyor. Her iki kanatta da oynayabilen 30 yaşındaki oyuncu, hızı ile dikkat çekiyor. Birçok Rus kulübünün de yakından ilgilendiği Arshavin için kulübü 8 Milyon Euro bonservis bedeli biçmiş durumda. Bu sezon eski formundan çok uzak bir görüntü çizen Andrei Arshavin, oynadığı 16 resmi maçta rakip fileleri sadece iki kez havalandırabildi.

Kaynak: http://www.sporx.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More