29 Ocak 2012 Pazar

Bursaspor - Galatasaray Maç Yorumları

Aziz ÜSTEL, Uğur MELEKE, Hakan ÜNSAL, Osman TANBURACI, Levent TÜZEMEN, Şansal BÜYÜKA, Ali AYDIN, Kanat ATKAYA, İlhan SÖYLER'in yorumları...






Aziz ÜSTEL
Dün akşamki Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasıyla ilgili teknik direktör Fatih Terim’e sorulacak çok şey var... Bunların başında Sabri’ye 90 dakika nasıl tahammül ettiği geliyor. Sabri’nin bir tek olumlu hareketi yok. Yaptığı ortalar ya Bursalılar’a gidiyor ya auta çıkıyor; yani yerini bulmuyor. Ama Sabri 90 dakika sahada!

Uğur MELEKE
G.Saray’a santrfor gerek
Sercan: Türkiye’nin beş büyük takımının ikincisinde forma şansı buluyor ve bunun da kıymetini hiç ama hiç bilmiyor. Topu süremiyor, süremediği gibi ayağından zamanında da çıkaramıyor! Ofsayttan çıkamıyor, ofsayttan çıkmayı öğrenemiyor; üstüne üstlük geri dönüp Elmander’e pası zamanında atmadığı için sitem etmeye kalkıyor!

Hakan ÜNSAL
Transfer şart
Ankaragücü maçının Bursa deplasmanına yansıması Riera ve Sercan oldu. İspanyol oyuncu ligin ikinci yarısının başladığı bu haftalarda daha yeni yeni ligimize ve takımına ısınmaya başladı. Fakat Sercan için aynı tespiti yapmak mümkün değil. Sercan hala ‘gelecek vaadeden oyuncu’ konumunda iken bu şansını iyi değerlendirmiyor. Çabuk ve süratli bir oyuncu olmasına karşın bu özelliklerini nerede ve nasıl kullanacağını bilmiyor.

Osman TANBURACI
Terim Bursaspor'u yenebileceğini düşündü ama çıkardığı kadro hatalıydı. Kazım kenarda Sercan ileri uçta olmaz! Hep söylüyordum; karşısına sert bir takım çıksa Galatasaray yenilir. Galatasaray'ın farklı kazandığı maçlar aldatıcıydı. Takımda eksik yerler çoktu. Bunu görmek istemeyenler de çoktu. Başta Terim. Yirmi dakika kala yapılan Sercan-Melo, Engin-Kazım değişikliği de geç kalmış bir düşünceydi.

Levent TÜZEMEN
Galatasaraylı futbolcular "Türkiye'nin en iyi takımı biziz" havasına girmiş olacaklar ki; ayakları Bursa'da yere basmıyordu. Fiziksel olarak belki sahadaydılar ama kafaca maça hazırlanmamışlardı. Ankaragücü maçında dinlenenlerden Ujfalusi hariç Selçuk, Melo, Hakan etkisiz oynadı.

Şansal BÜYÜKA
Fatih Hoca, Ankaragücü maçının iyi adamı Riera'ya yer açmak için 'sol' kanadın banko adamı Emre Çolak'ı  'sağ' kanada çekti. Riera solda bir şeyler yapmaya çalıştı da, sağdaki Emre, soldaki Emre'yi çok arattı. Baros yoksa, Galatasaray'ın hücum gücü neredeyse sıfırlıyor. O zaman yetiş Baros.

Ali AYDIN
Hayal kırıklığı. Sercan artık 'Yıldırım' değil. Bursaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Sercan Yıldırım, oyundan alındığı dakikaya kadar topla fazlasıyla buluştu. Ancak genç futbolcu, bu kadar şanslı olmasına rağmen gol bölgelerinde çok beceriksizdi. Meşin yuvarlağı ayağında dolandırdı, Elmander'le de anlaşamadı.

Kanat ATKAYA
Sercan, Riera, Selçuk gibi oyuncuların “korkunç” bireysel performanslarına takımın çoğu da ayak uydurunca yenilgi kaçınılmaz hale geldi. Galatasaray, uzun lig koşusunda elbette mağlup olacak, elbette kötü maçlar oynayacak. Bu maçtan sağlanacak tek fayda yanlışları görmek, gerekli dersleri çıkarmak, gerekli vidaları bir daha sıkmak olur.

İlhan SÖYLER 
Fatih Terim, baktı ki 'bu böyle gitmez', iki değişiklik yaptı. Melo'yu zaten Engin ile değiştirecekti, ama Sercan sakatlanınca Riera yerine Kazım'ı kenara aldı. Ancak "Zaman akıp gidiyor, daha fazla dayanamam" diyen Terim, herşeyi göze aldı ve Yiğit'i de oyuna soktu. Fatih Terim, bitime 20 dakika varken en son değişimi yapmazdı, ama başka da çaresi yoktu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More