24 Kasım 2011 Perşembe

Galatasaray Medical Park 78 - 76 Asseco Prokom


THY Euroleague'de Galatasaray Medical Park, Polonya temsilcisi Asseco Prokom'u uzatmada 78-76 mağlup etti. 14 sayı geriden gelerek galibiyete uzanan Sarı-Kırmızılılar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bu sezon ilk kez kazandı. 
Konuk ekip, ilk 5 dakikayı 7-4 önde geçti. Pota altından kolay sayılar bulmaya başlayan Sarı-Kırmızılılar, savunma sertliğini de artırarak 8-7 öne geçti. Ancak son bölümde oyuna ağırlığını koyan Prokom, yeniden öne geçti ve ilk çeyreği de 14-12 üstün kapattı. İkinci 10 dakikada Cevher ve Shumpert'in bindirmeleriyle birlikte ipleri ele geçiren Galatasaray, öne geçti ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı: 32-25. Polonya ekibinin öne geçmesine izin vermeyen temsilcimiz soyunma odasına 34-31 önde gitti. İkinci devreye konuk Prokom hızlı başladı. 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste basketler bulan Polonyalılar, hakemleri de yanlarına alarak coştu ve son bölüme 57-46 avantajlı gitti. Finalin başında Prokom, farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Son 4 dakikaya girilirken farkı tek hanelere indiren Galatasaray, bitime saniyeler kala Lucas ile dengeyi sağladı (70-70) ve normal süre bu skorla bitti. Son bölümde salondaki 5 bine yakın taraftarının desteğini arkasına alıp, Polonya temsilcisi karşısında kolay sayılar bulan Galatasaray, maçı da 78-76 kazandı. Sarı-Kırmızılılarda Zaza Pachulia 19 sayı, 10 ribaundla double-double yaptı. Maçtan sonra sarı-kırmızılı oyuncular ve taraftarları galibiyetin sevincini coşkulu bir şekilde kutladılar. Oyuncular bir süre sahada kalarak taraftarlarla galibiyet sevincini paylaştılar. 
Galatasaray’da en skorer isim 19 sayı, 10 ribaund üreten Zaza Pachulia olurken, Preston Shumpert 13 sayı, 7 ribaund, Jamon Gordon 12 ve Darius Songaila 10 sayı kaydetti. 
Bu arada maçı sakin bir şekilde izleyen yönetici Abdurrahim Albayrak da son dakikalarda gelen galibiyetle birlikte büyük sevinç yaşadı.





0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More